Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

"Εύγε" στον Βόλο!

Τοπικά
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
2011-11-29 - 22:42:10
Το blog που δημιούργησαν Βολιώτες μαθητές λαμβάνει βραβείο από το Υπουργείο Παιδείας
Μία ομάδα οχτώ μαθητών από το 3ο Γυμνάσιο Βόλου με επικεφαλής την καθηγήτριά τους κ. Σοφία Κανταράκια δημιούργησαν ένα blog αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, κλέβοντας τις εντυπώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η δημιουργία τους απέσπασε το δεύτερο βραβείο σε πανελλαδικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας μέσω πλατφόρμας νεανικής δημιουργίας i-create και την Παρασκευή η ομάδα των μαθητών μαζί με την καθηγήτριά τους θα βρεθούν στην Αθήνα όπου θα τιμηθούν από το Υπουργείο Παιδείας.
Την απόφαση να τιμήσουν τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και να συμμετάσχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας με τίτλο «Παπαδιαμάντης - Ελύτης- Γκάτσος - Τσίρκας: 100 χρόνια μετά» έλαβαν οχτώ μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου. Με την καθοριστική βοήθεια της καθηγήτριάς τους κ. Σοφίας Κανταράκια οι μαθητές δημιούργησαν ένα blog με τίτλο «Σοφία εν τάξει», όπου και ανέδειξαν διαδικτυακά το έργο του μεγάλου Σκιαθίτη δημιουργού.
Η πρωτοποριακή αυτή τους δράση απέσπασε το καλοκαίρι το δεύτερο βραβείο σε πανελλαδική κλίμακα, με τους μαθητές και την καθηγήτρια να δηλώνουν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της προσπάθειάς τους. Από τον Απρίλιο περίπου που η σελίδα στο διαδίκτυο είναι ενεργή οι μαθητές και η κ. Κανταράκια την ανανεώνουν διαρκώς, ενώ η ομάδα φιλοξενήθηκε και στην εκπομπή Escape της δημόσιας τηλεόρασης που ασχολείται με το διαδίκτυο. «Θέλαμε να δείξουμε πως τεχνολογία και λογοτεχνία μπορούν να συνεργαστούν. Το σχολείο μας είναι το μοναδικό στη Μαγνησία που συμμετείχε στον διαγωνισμό και συναγωνιστήκαμε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και σχολεία των Αθηνών που είχαν και την τεχνική υποδομή και όλα όσα απαιτεί ένας τέτοιος διαγωνισμός» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κανταράκια, η οποία μαζί με τους μαθητές της ομάδας θα βρεθούν την Παρασκευή στην Αθήνα στην ειδική εκδήλωση που οργανώνει το Υπουργείο Παιδείας για τους διακριθέντες μαθητές.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου