Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Υπάρχει και θα υπάρχει!

Υπάρχει ο Άγιος Βασίλης!

ΝΑΙ, Βιργινία, Υπάρχει ο Σάντα Κλάους !!! ο Άγιος Νικόλας. Ο Άγιος Βασίλης !!!

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ "ΣΑΝΤΑ"

(από το "Ντέϊλυ Νιους, της Νέας Υ'ορκης )
ΝΑΙ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ !!!
Υπάρχει ο Σάντα Κλάους! Ο Άγιος Νικόλας!
Ο Άγιος Βασίλης!
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ στα "ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ"
και σ΄όλα τα "ηλιανθάκια του κόσμου!
YES,VIRGINIA…
(Saτ., Δεκ. 24th,.२०११, Daily News, page २०)
Ναι, ΒιργινίαΣτις 21 Σεπτεμβρίου, 1897, ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ δημοσίευσε εκείνο που έμελλε να γίνει το πλέον πολύ-διαβασμένο γράμμα μιας εφημερίδας। Το έστειλε ένα 8-χρονο κορίτσι, η Βιργινία Ο’Ηάνλον, η οποία ζούσε με τους γονείς της στο Μανχάταν.
Επάνω είναι ολόκληρο το κείμενο της επιστολής -κι εδώ η μετάφραση μου,
της απάντησης που εμφανίστηκε στο «Κύριο Άρθρο» του ΄Ηλιου,
από την Φράνσις Φαρσέλλους Τσέρτσς:

«…Αγαπητή Αρθρογράφε, είμαι 8 χρονών.
Μερικοί από τους μικρούς μου φίλους, λένε ότι δεν υπάρχει «Σάντα Κλάους»= ‘Αγιος Βασίλης.
Ο πατέρας μου λέει, «αν το δεις γραμμένο στον ΗΛΙΟ, είναι αλήθεια».
Πες μου, σε παρακαλώ, την αλήθεια, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗς;
Βιρτζίνια Ο’Ηάνλον
115 Γουέστ, 95η Οδός
(Μανχάταν, ΝΥ)
Βιργινία, οι μικροί σου φίλοι κάνουν λάθος! Έχουν επηρεαστεί από το σκεπτικισμό μια εποχής σκεπτικισμού. Αυτοί δεν πιστεύουν παρά μόνον ότι δουν με τα μάτια τους. Νομίζουν ότι τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν το καταλαβαίνουν τα μικρά τους τα μυαλά.
Όλα τα μυαλά, Βιργινία, είτε είναι ανθρώπων ή παιδιών, είναι μικρά. Σ’ αυτό το μεγάλο κόσμο μας, ο άνθρωπος είναι απλώς ένα έντομο, ένα μερμήγκι, στην εξυπνάδα του, σε σύγκριση με τον απεριόριστο κόσμο που τον περιβάλλει, καθώς και το μέτρο της ευφυίας του στο να καταλαβαίνει την όλη αλήθεια και γνώση.
Ναι, Βιργινία, υπάρχει Άγιος Βασίλης. Υπάρχει όσο υπάρχει αγάπη, γενναιοδωρία, κι αφοσίωση, και γνωρίζεις ότι είναι άφθονες προσφέροντας στη ζωή σου την μεγαλύτερή τους ομορφιά και χαρά. Αλίμονο! Πόσο μονότονος θα ήταν ο κόσμος αν δεν υπήρχε Άγιος Βασίλης! Τόσο δυστυχισμένος όσο αν δεν υπήρχαν «Βιργινίες». Τότε, δεν θα υπήρχε παιδική πίστη, ούτε ποίηση, ούτε ρομαντισμός να κάνουν υποφερτή αυτή την ύπαρξη. Δεν θα είχαμε καθόλου ευχαρίστηση, παρά μόνο στην αίσθηση και στην όραση.
Το αιώνιο ΦΩΣ με το οποίο η παιδικότητα γεμίζει τον κόσμο, θα είχε εξαφανιστεί.
Να μην πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη! Τότε, να μην πιστεύεις στις νεράϊδες! Μπορεί να βάλεις τον πατέρα σου να μισθώσει ανθρώπους για να παρακολουθούν όλες τις καμινάδες κατά την Παραμονή των Χριστουγέννων για να πιάσουν τον Άγιο Βασίλη, μα ακόμη κι αν δεν τον είδαν να κατεβαίνει, ποια θα ήταν η απόδειξη; Κανένας δεν έχει δει τον Άγιο Βασίλη, μα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Τα πλέον αληθινά πράγματα στον κόσμο είναι εκείνα που ούτε οι άνθρωποι μα ούτε και τα παιδιά έχουν δει. Είδες ποτέ σου νεράϊδες να χορεύουν στο γρασίδι; Φυσικά δεν είδες, μα αυτό δεν είναι απόδειξη ότι δεν είναι εκεί. Κανείς δεν μπορεί να συλλάβει ή να φανταστεί όλα τα θαύματα που δεν φαίνονται κι είναι αόρατα στον κόσμο. Διαλύεις την «ροκάνα του μωρού» και βλέπεις μέσα τι είναι εκείνο που δημιουργεί τον θόρυβο, αλλά στον αόρατο κόσμο υπάρχει ένα κάλυμμα που τον σκεπάζει , το οποίο ούτε ο δυνατότερος άνθρωπος, ούτε όλη η δύναμη των δυνατότερων ανθρώπων που υπάρχουν μπορεί να το διαλύσει. Μόνο η πίστη, η φαντασία, η ποίηση, η αγάπη, ο ρομαντισμός μπορούν να σύρουν στην άκρη αυτή την κουρτίνα, να δουν και να περιγράψουν την υπέρτατη ομορφιά και την εκείθεν δόξα. Είναι όλα αληθινά; Ω! Βιρτζίνια! Σ’ όλον αυτόν τον κόσμο τίποτα δεν είναι αληθινό και μόνιμο!
Όχι Άγιος Βασίλης! Δόξα τω Θεώ, ζει, και είναι παντοτινός. Χίλια χρόνια από σήμερα, Βιργινία, μάλλον 10 φορές 10 χιλιάδες χρόνια από σήμερα, θα συνεχίσει να κάνει χαρούμενες τις παιδικές καρδιές.
Φράνσις Φαρσέλους Τσέρτς
...και ο δικός μας "Αη-Βασίλης"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ήδη τον γνωρίζετε!!!!!!!!!!
Τελειώνει το Χριστουγεννιάτικο "ντύσιμο", στο γρασίδι ο πάγος τρίζει...
και η καρδιά, στ' αγκάλιασμα του μικρού εγγονού, πανηγυρίζει!
Να έχετε ένα θαυμάσιο ΣΗΜΕΡΑ, ένα χαρούμενο ΑΥΡΙΟ
κι ένα Χρόνο γεμάτο Υγεία, Καρτερία
και Αγάπη!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Υιώτα-Δημήτρης
και παιδιά!